|
Johnny Cash's "Old Iron Pot" med
Mama Cash's original coleslaw og hjemmebagt cornbread. |
Johnny Cash's "Old Iron Pot" Family Style Chili (36 p0rtioner):
Ingredienser: 2½ kilo oksemørbrad 3 pakker god chilli krydder mix, f.eks. McCormacs, Shilling eller Lawry's Mexikansk chillipulver Spidskommen Timian 4 store løg (hakkede) 2 chilli'er (hakkede) 3 dåser røde kidneybønner 3 dåser flåede tomater 1 dåse tomatpuré Hvidløgspulver Løgpulver 2 spiseskefulde sukker salt
Skær kødet i små stykker og steg dem brune i olie. Tilsæt chilli kryddermix og lidt vand og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne. Man må selv gætte sig til hvor meget krydderi der skal bruges, jeg bruger ca. 2 teskeer af hvert krydderi, dog kun 1 af løgpulver og hvidløgspulver. Pas på med chillien hvis børn skal spise med!
Cornbread:
Ingredienser: 1½ kop majsmel ½ kop hvedemel 1 spiseskefuld sukker 3 teskefulde bagepulver ½ teskefuld salt 1 æg 1 kop mælk 2 spiseskefulde fedt (helst baconfedt)
Bland mel, sukker, bagepulver og salt. Tilsæt mælk og det meste fedtstof og ælt det godt igennem. Smør en bageform med resten af fedtstoffet, hæld dejen i og bag ved 220 grader i 25 minutter eller til brødet er gyldenbrunt.
Coleslaw:
Ingredienser: 1 lille hvidkålshoved 1 kop creme fraiche 4 spiseskefulde æddike ½ teskefuld salt ½ kop ægte mayonnaise 2 spiseskefulde sukker
Bland dressingen og mix den med finthakket hvidkål.
Skrevet af: Peter Ulstrup Hansen
Kilde: Mama Cash's Kitchen (trykt bog) |